انواع موتورهای الکتریکی (الکتروموتور)

همانطور که می دانیم موتورهای الکتریکی در هر بخش از صنعت و همچنین در طیف گسترده ای از کاربردها نقش حیاتی ایفا می کنند. انواع مختلفی از موتورهای الکتریکی در بازار موجود است.

الکتروموتور موتور الکتریکی

موتورهای الکتریکی بر اساس عملکرد و ولتاژ و کاربردهای مورد نظر انتخاب می شوند. هر موتور دارای دو بخش اساسی است که عبارتند از سیم پیچ میدان و سیم پیچ آرمیچر. عملکرد اصلی سیم پیچ میدان، تولید میدان مغناطیسی ثابت است، در حالی که سیم پیچ آرمیچر شبیه رسانایی است که در میدان مغناطیسی چیده شده است. به دلیل میدان مغناطیسی، سیم پیچ آرمیچر از انرژی برای تولید گشتاور کافی برای چرخاندن شفت موتور استفاده می کند.

در حال حاضر طبقه بندی موتور DC را می توان بر اساس اتصالات سیم پیچی انجام داد که به معنای نحوه اتصال دو سیم پیچ در موتور به یکدیگر است.

انواع موتورهای الکتریکی :

انواع موتورهای الکتریکی به سه دسته اصلی : موتورهای AC، موتورهای DC و موتورهای برای هدف خاص موجود هستند.

  • موتورهای الکتریکی DC :

موتور الکتریکی

انواع موتورهای DC عبارتند از :

  • موتور جریان مستقیم موازی یا شانت  (shunt connected dc motors)
  • موتورهای جریان مستقیم با محرک مستقل
  • موتورهای سری DC
  • موتور PMDC
  • موتورهای مرکب DC

۱) موتورهای جریان مستقیم موازی یا شانت  (shunt connected dc motors)

موتورهای الکتریکی جریان مستقیم موازی یا شانت موتوری از نوع DC است. سیم‌ پیچ‌های این موتور الکتریکی مانند سیم ‌پیچ ‌های آرمیچر و سیم ‌پیچ‌ های میدان به صورت موازی به هم متصل شده‌اند که به نام شانت شناخته می‌شود. این نوع موتور به عنوان موتور DC شانت نیز نامیده می شود.

۲) موتورهای جریان مستقیم با محرک مستقل

در موتورهای الکتریکی با محرک جداگانه، اتصال استاتور و روتور را می توان با استفاده از منبع تغذیه متفاوت انجام داد. به طوری که می توان موتور را از شنت کنترل کرد و سیم پیچ آرمیچرها را برای تولید شار تقویت کرد.

۳) موتورهای سری DC

در موتور های الکتریکی سری DC، سیم پیچ های روتور به صورت سری متصل می شوند. اصل عملکرد این موتور الکتریکی عمدتاً به یک قانون الکترومغناطیسی ساده بستگی دارد. این قانون بیان می‌کند که هرگاه می‌توان میدان مغناطیسی را در اطراف رسانا تشکیل داد و با یک میدان خارجی تعامل ایجاد کرد و حرکت چرخشی ایجاد کرد. این موتورها عمدتاً در موتورهای استارتی که در آسانسورها و اتومبیل ها استفاده می شوند استفاده می شود.

۴). موتور PMDC

اصطلاح PMDC مخفف “موتور DC مغناطیسی دائمی” است که یک نوع موتور DC است که می تواند با آهنربای دائمی ساخته شود تا میدان مغناطیسی لازم برای عملکرد موتور الکتریکی را ایجاد کند.

۵). موتور مرکب DC

به طور کلی، موتور ترکیبی DC یک جزء هیبریدی از سری DC و موتورهای شنت است. در این نوع موتور هر دو میدان سری و شنت وجود دارد. در این نوع موتور الکتریکی، استاتور و روتور را می توان از طریق یک ترکیب سیم پیچی سری و شنت به یکدیگر متصل کرد. سیم پیچ سری را می توان با چند سیم پیچی از سیم های مسی عریض طراحی کرد که یک مسیر مقاومت کوچک را ایجاد می کند. سیم پیچ شنت را می توان با سیم پیچ های متعدد سیم مسی طراحی کرد تا ولتاژ کامل i/p را بدست آورد.

  • موتورهای الکتریکی AC :

انواع موتورهای الکتریکی ac عمدتاً شامل موتورهای سنکرون، غیر همزمان و القایی می باشد.

خرید موتور الکتریکی

۱) موتور همزمان

کار موتور همزمان عمدتاً به منبع تغذیه ۳ فاز بستگی دارد. استاتور در موتور الکتریکی جریان میدانی را تولید می کند که با سرعت ثابت بر اساس فرکانس AC می چرخد. و همچنین روتور به سرعت مشابه جریان استاتور بستگی دارد. هیچ شکاف هوایی بین سرعت جریان استاتور و روتور وجود ندارد. هنگامی که سطح دقت چرخش بالا باشد، این موتورها در اتوماسیون، رباتیک و غیره قابل استفاده هستند.

۲) موتور القایی

موتورهای الکتریکی که با سرعت ناهمزمان کار می کند به عنوان موتور القایی شناخته می شود و نام جایگزین این موتور، موتور ناهمزمان است. موتور القایی عمدتاً از القای الکترومغناطیسی برای تغییر انرژی از الکتریکی به مکانیکی استفاده می کند. بر اساس ساختار روتور، این موتورها به دو نوع قفس سنجابی و وند فاز طبقه بندی می شوند.

  • موتورهای هدف خاص :

موتورهای الکتریکی هدف خاص عمدتاً شامل سروو موتور، موتور پله ای، موتور القایی خطی و غیره هستند.

۱) استپر موتور (موتور پله ای)

موتور استپر یا پله ای را می توان برای ارائه چرخش زاویه گام به عنوان جایگزینی برای چرخش پایدار استفاده کرد. می دانیم که برای هر روتور، کل زاویه چرخش ۱۸۰ درجه است. با این حال، در یک موتور پله‌ای، زاویه چرخش کامل را می‌توان در مراحل متعددی مانند پله‌های ۱۰ درجه به ۱۸ قسمت تقسیم کرد. این بدان معناست که در یک چرخه کل چرخش، روتور هجده بار پله پله خواهد رفت، هر بار ۱۰ درجه. موتورهای پله ای در پلاترها، ساخت مدارها، ابزارهای کنترل فرآیند، ژنراتورهای حرکتی معمولی و غیره قابل استفاده هستند.

۲) موتورهای DC بدون جاروبک

موتورهای DC بدون جاروبک برای اولین بار برای دستیابی به عملکرد برتر در فضای کمتر نسبت به موتورهای DC ساخته شدند. این موتورها در مقایسه با مدل های AC گستردگی کمتری دارند. یک کنترلر در موتور الکتریکی تعبیه شده است تا فرآیند را در عدم وجود یک کموتاتور و یک حلقه لغزش تسهیل کند.

۳) موتور هیسترزیس

عملکرد موتور هیسترزیس بسیار منحصر به فرد است. روتور این موتور می تواند پسماند و جریان گردابی را القا کند تا کار مورد نیاز را ایجاد کند. کار موتور می تواند به ساخت و ساز بستگی داشته باشد، منبع ۱ فاز در غیر این صورت تامین ۳ فاز. این موتورها مانند سایر موتورهای هم زمان فرآیندی بسیار نرم و با سرعت پایدار ارائه می دهند. میزان صدای این موتور بسیار کم است، به همین دلیل در بسیاری از کاربردهای پیچیده در هر جا که از موتور عایق صدا مانند پخش کننده صدا، ضبط صدا و غیره استفاده می شود، قابل استفاده هستند.

۴) موتور رلوکتانسی

اساساً موتور رلوکتانس یک موتور الکتریکی همزمان ۱ فاز است و ساختار این موتور با موتورهای القایی مشابه است. روتور در موتور مانند قفس سنجابی است و استاتور موتور شامل مجموعه ای از سیم پیچ ها مانند سیم پیچ کمکی و اصلی است. سیم پیچ کمکی در شروع کار موتور بسیار مفید است. زیرا یک عملیات سطح را با سرعت پایدار ارائه می دهد. این موتورها معمولاً در برنامه های همگام سازی استفاده می شوند که شامل ژنراتورهای سیگنال، ضبط کننده ها و غیره می شود.

۵) موتور یونیورسال

این نوع خاصی از موتور است و این موتور با یک منبع AC در غیر این صورت منبع DC کار می کند. موتورهای یونیورسال به صورت سری پیچ می شوند که سیم پیچ های میدان و آرمیچر به صورت سری به هم متصل می شوند و در نتیجه گشتاور راه اندازی بالایی تولید می کنند. این موتورها عمدتاً برای کارکردن در سرعت های بالای ۳۵۰۰ دور در دقیقه طراحی شده اند. آنها از منبع AC در سرعت پایین و منبع DC با ولتاژ مشابه استفاده می کنند.

در حال حاضر موتور های الکتریکی، متفاوت و قابل انعطاف بسیاری وجود دارد. هدف الکتروموتور این است که هر زمان نیاز به کنترل حرکت باشد، آن را کنترل کند. همچنین موتور باید از استفاده و عملکرد کلی سیستم پشتیبانی کند.

 

قیمت انواع الکترو موتور ها

موتورهای الکتریکی بنا به نیاز مشتری می توانند از قابلیت های بسیار متنوعی برخوردار باشند. بر همین اساس توصیه می کنیم برای اخذ مشاوره فنی در خصوص خرید دستگاه تزریق پلاستیک و استعلام قیمت، با کارشناسان فروش شرکت تماس حاصل نمایید. و یا با مراجعه به صفحه ثبت سفارش اطلاعات خواسته شده را وارد کنید تا در اولین فرصت با شما تماس حاصل شود.

الکترو موتورها جزء مهمترین تجهیزات جانبی دستگاه های پلاستیک بادی و تزریقی بادی هستند.

برای مشاهده ویدیوی نحوه کارکرد و مکانیزم دستگاه پلاستیک بادی روی لینک زیر کلیک کنید:

مشاهده ویدیوی نحوه عملکرد دستگاه پلاستیک بادی

شما عزیزان می توانید برای اخذ مشاوره و خرید انواع موتور های الکتریکی (الکتروموتور) و همچنین سایر تجهیزات جانبی دستگاه های تزریق و قالب گیری با کارشناسان شرکت ماشین های پلاستیک بادی پارس در ارتباط باشید.

دیدگاه‌ها (۴)

  1. Author Image
    هومن خدابخشی
    ۱۴۰۱-۰۵-۲۲

    بسیار عالی لیست قیمت الکتروموتور میخواستم

    1. Author Image
      admin.pars
      ۱۴۰۱-۰۵-۲۲

      درود وقت بخیر لطفا برای استعلام قیمت به شماره ۰۹۳۳۶۷۶۸۱۰۹ در واتساپ پیام دهید. با سپاس

  2. Author Image
    پویا
    ۱۴۰۱-۱۲-۰۲

    سلام موتور الکتریکی تا چه توانی موجود دارید؟

    1. Author Image
      admin.pars
      ۱۴۰۱-۱۲-۰۳

      با درود و احترام انواع الکتروموتورهای کوچک و بزرگ برای ماشین آلات صنعتی و تجهیزات دیگر موجود می باشد. برای استعلام مدل مد نظر خود با ما تماس بگیرید. با سپاس

دیدگاهتان را بنویسید
نام و نام خانوادگی
ایمیل